Nuffnang

CARI KANDUNGAN BLOG MAN PERLIS

Loading

KUTUKAN MELAMPAU PEKERJA BANK TERHADAP JURURAWAT

KUTUKAN MELAMPAU PEKERJA BANK TERHADAP JURURAWAT

KERJAYA sebagai jururawat sememangnya menuntut kesabaran yang amat tinggi apatah lagi terpaksa berhadapan dengan kerenah para pesakit yang bermacam ragamnya.

Acap kali juga kita dengar aduan mengenai sikap segelintir jururawat yang acuh tak acuh apabila melayan pesakit terutamanya di hospistal kerajaan.

Bagaimanapun, tidak semua jururawat bersikap demikian dan jika ianya berlaku rasanya kita sendiri boleh menegur mereka dengan kata-kata yang lebih baik.

Sayangnya, ada segelintir masyarakat yang berfikiran dangkal yang hanya tahu mencaci dan memaki pekerjaan murni itu seolah-olah bermegah-megah darjat yang dimilikinya kini.

Anda lihatlah sendiri kata-kata melampau yang dilontarkan seorang wanita hingga sanggup merendah-rendahkan kerjaya seorang jururawat.

Kenyataan “kerja pun mencuci benda-benda kotor” ini benar-benar menimbulkan kemarahan kepada para jururawat yang membaca posting wanita ini.

KUTUKAN MELAMPAU PEKERJA BANK TERHADAP JURURAWAT

Setelah dirisik-risik laman sosial Facebook milik wanita itu, rupa-rupanya dia bekerja di sebuah bank terkenal di Malaysia.

Kerana terlalu bengang dengan kenyataan wanita tersebut, salah seorang jururawat membuat aduan kepada bank wanita tersebut bekerja agar dapat menegur kakitangannya itu.

KUTUKAN MELAMPAU PEKERJA BANK TERHADAP JURURAWAT

Sedih apabila mengetahui segelintir masyarakat sanggup mengutuk kerjaya jururawat seolah-olah kerjaya ini adalah paling rendah darjahnya.

Sedangkan kerjaya ini merupakan profession yang selama ini banyak membantu ramai orang ketika dalam kesusahan dan kesakitan.

Mereka lah yang berhati murni sanggup menjaga dan membersihkan pesakit supaya dalam keadaan bersih.- MYNEWSHUB.CC
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Loading...