Nuffnang

CARI KANDUNGAN BLOG MAN PERLIS

Loading

18SG Makhluk Apakah Ini? Penah Mengemparkan Dunia Suatu Ketika Dahulu

Makhluk Apakah Ini? Penah Mengemparkan Dunia Suatu Ketika Dahulu | Makluk-makhluk dibawah penah dijumpai di beberapa tempat dan kebenaran mengenainya masih belum dapat di pastikan. Adakah ia benar-benar wujud? atau sekadar mentos? penduduk setempat?
1 – DOVER DEMON
Dover-Demon-10-Terrifying-Creatures
Percaya atau tidak, makluk ini pernah di lihat 2 kali di bandar Dover, Massachusetts, di antara 20hb april dan 22hb april 1977. Tidak dapat di pastikan sama ada ianya “makhluk“,”setan” atau “makhlukasing”. Menurut sumber, makhluk ini belum pernah ada kes yang melibatkan pembunuhan manusia.
2 – Jersey Devil
Jersey-Devil
Anda boleh agak dari mana makhluk jenis ini berasal hanya dengan melihat namanya sahaja. Menurut sumber dan cerita, makhluk ini dijumpai secara tidak sengaja pada awal 1800an. Menurut cerita lagi, makhluk jenis ini dikatakan boleh terbang, mempunyai sayap belakang seperti kelawar dengan kepala seakan akan kuda dan mempunyai kuku. Makhluk jenis ini dilaporkan telah banyak membunuh haiwan ternakan seperti kambing dan lembu.
3 –  Owlman
Owlman-10-Terrifying-Creatures-600x432
Laporan awal penemuan “owlman” adalah pada 1976. Makhluk tersebut dilihat terbang ke Gereja Mawnan pada awal 1976 – 1978. Owlman hanya dilaporkan dilihat terbang disekitar gereja sahaja. Kelihatan seperti burung hantu, saiz seorang lelaki dewasa, mempunyai telinga dan bermata merah.

4 – Goatman
Satyr2
Makhluk ini mempunyai ciri ciri manusia dan kambing. Ianya bertanduk seperti kambing. Pemerhatian awal makhluk ini dilihat pada awal 1957 dikawasan forestville dan upper marlboro di daerah Prince George. Ianya juga dilihat sekitar tahun 1962.Dengar cerita,makhluk jenis ini akan memotong mangsa dengan kapak besar. Bunyi yang dikeluarkan ketika makhluk ini memotong mangsanya dengan kapak juga menyeramkan. Menurut sumber lain pula,Di kalimantan Barat,makhluk jenis ini di panggil “Hantu Kambe”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Loading...